4 Σεπ 2008

Το τρίο κι ο μπούρμπουνας (01)

Ο Γιώργος καθόταν μόνος του στο σπίτι. Τι ήθελε και έμενε ακόμη σε αυτή τη σχέση ούτε αυτός το ήξερε. Άμα ήταν να του βγαίνει η Παναγία κάθε φορά που ήθελε να μείνει λίγο μόνος του, να το βράσει. Να το βράσει μέχρι να σωθεί το νερό και να καεί. Δε γαμιέται, σκέφτηκε. Θα δει τι θα κάνει.

Ντριιιιινννν. Το κουδούνι. Ντριιιιννν. Αναθάρρησε. Ντρριιιννν. «Εντάξει το ακούσαμε.» Ντρριιιιιννννν. «Μα δε θα μεγαλώσει ποτέ αυτό το παιδί;» Ντριιιινννν. «Μα θα τον εγαμήσω μόλις ανέβει.» Ντριιιιινννν. «Αλήθεια όμως.» Ντριιιιννννν. «Μα που είναι αυτή η παντόφλα όταν τη (ντριιιινννν) θέλεις;» Τη βρήκε. Πήγε προς το θυροτηλέφωνο (ντριιιιννννν) να ανοίξει. Το δεξί μάτι έκανε 360 μοίρες από τα νεύρα (ντριιινννν) καθώς πάταγε το κουμπί. Το αριστερό έμεινε στη θέση του. Βαριόταν. Άνοιξε την πόρτα και την άφησε έτσι. Άραξε στον καναπέ μέχρι να ανέβει ο άλλος και να μπορέσει να του ρίξει μπινελίκι με στυλ.

«Φιλαράκι το ξέρω σου έσπασα τα αρχίδια» είπε ο Πέτρος καθώς έκλεινε την πόρτα. «Αλλά ήταν κάτι παρορμητικό. Δεν το ήλεγχα» συνέχισε μπαίνοντας στο σαλόνι.
Τώρα να το βράσει το μπινελίκι. Του έκοψε όλο τον τσαμπουκά. «Ρε άι σηχτίρ που θα μου πεις ότι δεν το ήλεγχες.» Έπρεπε να πει κάτι, κι ας ήταν μόνο αυτό το ξενερουά αί σηχτίρ. «Γιατί είσαι έτσι;» ρώτησε τον Πετράν.
«Γάμησέ με» πήρε σαν απάντηση.
«Εγώ να σε γαμήσω αλλά μετά θα μου πεις γιατί είσαι έτσι;»

«Να σου πω ρε φίλε. Να σου πω, γαμώ το γκαρσόνι του μυστικού δείπνου.»
«Ρε μίλα και άσε το γκαρσόνι. Παιδί του μεροκάματου είναι κι αυτό.»
«Δηλαδή δεν το καταλαβαίνω» πήρε φόρα ο Πετράκης «πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος για να βρεθούμε μόνο άντρες να τα πούμε; Πρέπει κάποιος να χωρίζει ή να πεθαίνει; Δε μπορώ να δω απλά τους φίλους μου για να μαλακιστούμε; Στο τέλος αυτό της είπα.»
«Δηλαδή;» Ζήτησε επεξηγήσεις ο Γιώργος και ήξερε ότι δε θα του αρέσει η απάντηση.
Ο Πήτερ Πα(παρά)ν με τη φλέβα γέφυρα Μαλλί-Φρύδι (από Ρίο-Αντίριο) να χρεώνει διπλά διόδια δηλώνει με στόμφο. «Ε την είχα μισή ώρα που θα πάτε, τι θα κάνετε, γιατί να μην έρθει κι αυτή και στο τέλος της είπα ότι θέλουμε να την παίξουμε ομαδικά για να δούμε ποιος θα τελειώσει πρώτος και ντρεπόμαστε μπροστά στα κορίτσια.»
«Δηλαδή όταν έλεγες να δεις τους φίλους σου και να μαλακιστείς, κυριολεκτούσες. Άστα. Σε καταλαβαίνω. Κι εγώ μια ώρα προσπαθούσα να πείσω τη δικιά μου να κανονίσει με τις φίλες της και μετά να κοιμηθεί στους γονείς της. Μέχρι και τη Δευτέρα Παρουσία αναγκάστηκα να επικαλεστώ για επιχείρημα. Ότι μπορεί, σήμερα, να είναι η τελευταία της ευκαιρία να τους δει. Κάπου εκεί αγανάκτησε κι έφυγε. Μαζί θα είναι τώρα και θα μας κράζουν.»
«Δε γαμιέται» συμπέρανε ο Πέτρος.
«Αυτό λέω κι εγώ» είπε κι αυτός. Ο άλλος. Ο Γιώργος ντε.

«Μα τι μαλάκες είστε και οι δύο. Δεν παλεύεστε με τίποτα.» Γύρισαν το κεφάλι τους και είδαν το Σάκη να μπαίνει από την κουζίνα. Είχε μπει με τα κλειδιά που του είχε αφήσει ο Γιώργος, όταν είχε φύγει για διακοπές, είχε πάει στην κουζίνα είχε πάρει παγάκια από το ψυγείο και είχε μπει στο σαλόνι. Οι άλλοι χαμπάρι. Μυρωδιά. Ούτε που τους απασχόλησε πως βρέθηκε εκεί.
Η μόνη απορία τους εξωτερικεύτηκε από τα χείλη του Γιώργου. «Πόση ώρα είσαι εδώ;»
«Αρκετή για να ακούσω τις ερωτικές περιπτύξεις του Πέτρου με το γκαρσόνι του μυστικού δείπνου, τον κρυφό πόθο του για ομαδική μαλακία και το δικό σου παπαροεπιχείρημα με τη Δευτέρα Απουσία. Καλά πότε γίνατε θεούσες και δεν το πήρα χαμπάρι;»
«Άστα αυτά τώρα. Τα παγάκια τι τα θες τέκνον μου;» πήρε σοβαρά το ρόλο της θεούσας ο Πέτρος.
«Γι’ αυτά.»

Ο Σάκης με μια κίνηση ματ κατέβασε την τσάντα από τον ώμο του κι έβγαλε ένα μπουκάλι ουίσκι και ξηρούς καρπούς. «Νέκταρ και αμβροσία» ανακοίνωσε μ’ ένα υποχθόνιο χαμόγελο και παραμένοντας στο θεοσεβούμενο κλίμα που είχε διαμορφωθεί. Άραξε κι αυτός και σερβιρίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Μετά το καθιερωμένο τσούγκρισμα και στην πρώτη γουλιά μπήκε από το μπαλκόνι ένας μπούρμπουνας (κακός). Βββζζζζζ. Πέταγε σα δαιμονισμένος. Ββββζζζζ. Χτύπαγε το ταβάνι αλύπητα σαν να του είχε σκοτώσει τη μάνα. Ββββζζζζ. Πέρναγε ανάμεσά τους αλλά δεν ενοχλούνταν κανένας. Ββββζζζζζ. Απλά τον κοιτούσαν σα βλάκες. Ββββζζζζζ. Ο Σάκης παίρνει το σοβαρό του και με κατάνυξη δηλώνει. «Ορίστε μαλάκες. Μόλις ήρθε και το Άγιο Πνεύμα. Κλείσαμε καρέ. Ωραία θα περάσουμε σήμερα.»

«Ξέρετε κάτι;» ρώτησε ο Γιώργος.
«Τι;» αναρωτήθηκαν οι άλλοι δύο με μια ανάσα μια πνοή.
«Δε πα να..» ξεκίνησε το "αμπελο-" ο Γιώργος.
«..γαμηθεί..» συνέχισε το "-φιλοσοφικό" ο Πέτρος.
«..το σύμπαν» έκλεισε το "απόφθεγμα" ο Σάκης.
«Βββζζζζ» επισφράγισε ο μπούρμπουνας.

Λίγο αθυρόστομοι. Μια πρέζα σταρχιδιστές. Μια τζούρα μαλάκες. Αλλά ωραία τυπάκια!

12 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Μονο που το διαβαζω με πιανει συγκρυο...απαπα! Τι καταπιεση ειναι αυτη! Και το χειροτερο...ξερω οτι δεν ειναι επιστημονικη φαντασια! Υπαρχουν οντως ζευγαρια που ειτε ο αντρας ειτε η γυναικα πνιγουν το συντροφο τους!
Παντως πολυ χιουμοριστικη εκδοχη! Μπραβο!

Elsa Maxwell είπε...

Mόνιμο πρόβλημα, χροοοοοοοοοοονια τώρα!
Εγώ μαζί σας. Οταν λέμε μόνοι μας, μόνοι μας!
Οι όμορφες δεν το καταλαβαίνουν αυτό? Μήπως λοιπόν τα ποστ, θα έπρεπε να είναι "περισσότερο επιμορφωτικά" για δαύτες? Μήπως πάρουν μπρός, ξέρω γω πιά?

One Happy Dot είπε...

Να 3 παιδιά της διπλανής πόρτας! Λίγο στον κόσμο τους (ο οποίος ίσως είναι καλύτερος από τον δικό μας!), λίγο φευγάτοι (η στασιμότητα βλάπτει άλλωστε) με καθημερινά "θέματα" (τύπου "σχέση" κολλημένη πάνω στον άνθρωπα που παλέυει να ανασάνει και κάποιος του έχει πάρει τη μπουκάλα με το O2) αλλά όπως είπες κι εσυ...ωραία τυπάκια! Καλώς μας τα σύστησες λοιπόν και καλώς σε βρήκα!

SDRyche είπε...

@butterfly
Μπρρρρρ! Κι όχι δεν ήπια coca cola. Απλά συμμετέχω στο σύγκρυο. Άλλο να τα διαβάζεις κι άλλο να τα ζεις. Το τρίο σε ευχαριστεί για τα καλά σου λόγια!

@elsa maxwell
Αρχικά χαίρομαι που σας ξαμαβλέπω από τα μέρη μας.
Ααχ αυτές οι όμορφες. Λέτε η ανάρτηση να πέρασε και μορφωτικό επίπεδο; Μπααα!

@one happy dot
Καλώς ήλθατε.
Το τρίο χαίρεται που μπήκατε στην ψυχολογία τους και μου είπαν να σας μεταβιβάσω τα χαιρετίσματά τους κι ότι χάρηκαν πολύ για τη γνωριμία!

Spy είπε...

Καλύτερα ακόμα θα περνάγατε, άμα δίνατε και λίγο ουισκάκι και στον μπούρμπουνα...
Ψυχή δεν έχουν αυτά τα πλάζματα δηλαδής;

SDRyche είπε...

@spy
Ολόκληρο "Άγιο Πνεύμα" τίμησε με την παρουσία του το τρίο και δε θα το κερνάγανε λίγο ουισκάκι; Χαμός έγινε μετά. Απλά δεν ήθελα να μπω σε τέτοιες ανατριχιαστικές λεπτομέριες!

Sanity Loss Era είπε...

Αυτο παλι μ'αυτες τις τυπισες δεν μπορω να το καταλαβω. Δικες τους παρεες με τις οποιες να θελουν να βγουν δεν εχουν? Τι παν και κρεμονται απο τον καθε Γιωργο? Πφφφ. Πασαρε λιγο το ουισκι πορφαβορ.

Keep Dreaming είπε...

Antres!

xaxaxa :P

Kalispera!

SDRyche είπε...

@sanity loss era
Άντε ντε. Αυτό δεν καταλαβαίνει κι ο Γιώργος. Κι οι άλλοι δύο. Κι ο κάθε Γιώργος. Κι οι κάθε άλλοι δύο. Ααα, κι ο μπούρμπουνας!
Το ουισκάκι με πάγο ή χωρίς;
Τσιν τσιν και καλώς ήλθες!

@ερασιτέχνης άνθρωπος
Καλησπέρα κι από μένα κι από το τρίο! Ααα, κι από το μπούρμπουνα.

Vicky είπε...

Να έχω κι εγώ ένα ποτηράκι; Ας αγνοήσουμε το φύλο μου. :-p

Καλημέρα και καλό μήνα.. (άργησα λίγο)

SDRyche είπε...

@vicky
Μόνο ένα; Κι όσο για το φύλο, το τρίο δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι οι καλοί χωράνε!

Hfaistiwnas είπε...

Ο μπούρμπουνας τι είναι; Το φάντασμα;