29 Σεπ 2008

Το τρίο κι ο αδερφός του αδερφού (05)

Ο Γιώργος είναι στο σπίτι του αδερφού του. (Πληροφορίες για τον αδερφό του Γιώργου : Είναι μεγαλύτερος. Ωραίο παιδί. Την έχει την επιτυχία του με τις γυναίκες. Τελειώνει το διδακτορικό του και σε λίγους μήνες μπαίνει φαντάρος. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι με μια κοπέλα. Εδώ κι ένα χρόνο συγκατοικούν. Μετά το φανταρικό του, θα παντρευτούν). Μόλις είδε κάτι που τον τάραξε. Μόνο τον τάραξε; Σκοτοδίνη του ήρθε. Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του και λίγα λέμε. Φεύγει πανικόβλητος. Με κάποιον πρέπει να μιλήσει γι’ αυτό που είδε. Βγαίνει στο δρόμο και παίρνει τηλέφωνο τον Πέτρο.

«Ναι;» ακούγεται από την άλλη γραμμή.
«Έλα ρε, που είσαι και τι κάνεις;» ρωτάει με μισή ανάσα ο πανικόβλητος.
«Αυτό μόνο πες μου! Τέλλλος!» θυμήθηκε ένα βιντεάκι από το γιουτιούμπι ο χιουμορίστας.
«Ξεκόλλα δεν είμαι για τέτοια τώρα. Λέγε που είσαι και τι κάνεις» επιμένει ο αγχωμένος.
«Σπίτι και γαμάω περίεργους» συνεχίζει στο ίδιο στυλ ο εξυπνάκιας.
Ο Γιώργος το έπιασε το λογοπαίγνιο αλλά αποφάσισε να μην ασχοληθεί. Η τρέλα τού βάραγε επιτακτικά την πόρτα. «Ωραία» του λέει «σε δέκα κατέβα. Έρχομαι να σε πάρω να πάμε στο δικό μου. Θα πάρω και τον άλλο. Θέλω να μιλήσουμε.»
«Γιατί ρε; Έγινε κάτι;» απόρησε ειλικρινά το εξυπνοπούλι.
«Πολύ περίεργος μου ακούγεσαι» έστησε έντεχνα την παγίδα του κι έπιασε τον έξυπνο Πέτρο από τη μύτη. Κλείνει το τηλέφωνο και στα καπάκια παίρνει το Σάκη.

«Όχι!» Κλασσικός Σάκης. Οι άλλοι δηλαδή γιατί λένε ‘Ναι;’; Καμιά φορά, όταν είχε κέφια έλεγε ‘Πίσω’ σε αντίθεση του ‘Εμπρός’. Στο τσακίρ κέφι έλεγε ‘Παρακαλώ’, σαν φυσιολογικός άνθρωπος, για να τους τρελαίνει όλους και να νομίζουν ότι έχουν πάρει λάθος.
«Που είσαι;» ρωτάει ο Γιώργος.
«Σπίτι σου» απαντάει ο Σάκης.
‘Τι έγινε τώρα; Πως διάολο βρέθηκε αυτός σπίτι μου;’ αναρωτιέται ο αγχωμένος. Αλλά δε ρώτησε. Εδώ η γη βρισκόταν παντού εκτός από κάτω από τα πόδια του κι αυτός θα ασχολείται με λεπτομέρειες; «Ωραία» λέει και σ’ αυτόν «φτιάξε καφέδες κι ερχόμαστε τώρα με τον Πέτρο.»
«Δεν έχει ζάχαρη»
‘Μα τι διάολο γίνεται εδώ πέρα; Εδώ δεν ήξερε αυτός ότι του τελείωσε η ζάχαρη και το ξέρει ο Σάκης;’ Αλλά πάλι δε ρώτησε. Λεπτομέρειες. «Να πας να πάρεις. Σ’ ένα τέταρτο θα είμαστε εκεί» κι έκλεισε το τηλέφωνο.

Το ’πε και το ’κανε. Σ’ ένα τέταρτο ήταν εκεί με τον Πέτρο. Αλλά κι ο Σάκης κύριος. Τρία καφεδάκια, μερακλίδικα, περίμεναν υπομονετικά, παρέα με καθαρά τασάκια, πάνω στο τραπεζάκι. Κάθισαν στους καναπέδες, άναψαν τσιγάρο ταυτόχρονα κι όλα ήταν έτοιμα να αρχίσει η κουβέντα.
«Τι έγινε ρε φίλε; Γιατί μας μάζεψες εδώ πέρα έτσι ξαφνικά;» μπαίνει πρώτος στο χορό ο Πέτρος.
«Ναι ρε μαλάκα. Κι εγώ δε σας περίμενα σπίτι σου τέτοια ώρα. Τι παίζει;» συνεχίζει με επιδέξια πιρουέτα και περισσό θράσος ο Σάκης.
Ο Γιώργος παίρνει βαθιά ανάσα, ρίχνει μια στροφή πονεμένης ζεμπεκιάς, αλά μάνα γιατί με γέννησες, και ξεκινάει. «Είμαι στο σπίτι του αδερφού μου για να πάρω κάτι παπούτσια που του είχα δώσει. Κι εκεί που ψάχνω στη ντουλάπα, ανοίγω ένα κουτί και τι βλέπω μέσα;»
«Τι..»
«..βλέπεις;» αλληλοσυμπληρώνονται οι άλλοι δύο.
«Ένα δονητή, ΝΑ με το συμπάθιο» και δείχνει ένα ΝΑ που χρειαζόταν και το συμπάθιο του γείτονα.

«Σοβαρά μιλάς τώρα;» ρωτάει σοβαρά ο Πέτρος. Από την άλλη ο Σάκης προσπαθεί να πνίξει ένα γελάκι.
«Σου φαίνομαι για τύπος που κάνει πλάκα αυτή τη στιγμή;» απαντάει με σοβαρή ερώτηση ο Γιώργος.
Ο Σάκης τώρα προσπαθεί να στραγγαλίσει ένα νέο γελάκι. Αλλά παίρνει κι αυτός το σοβαρό του. «Κάτσε ρε φίλε. Όλο και κάποια λογική εξήγηση θα υπάρχει.»
«Θα σου δώσω εγώ τώρα τη λογική εξήγηση» πετάγεται ο αδερφός της αγνώστου σεξουαλικής ταυτότητας αδερφού. «Πάει το αδερφάκι μου. Αποφάσισε να το γυρίσει τώρα στα γεράματα.»
«Μη λες μαλακίες» επεμβαίνει ο Πέτρος. «Εδώ όταν ήμασταν πιτσιρικάδες ρίχναμε μαλακίες με τις γκόμενες που κυκλοφορούσε ο αδερφός σου και τώρα ξαφνικά αποφάσισε να το γυρίσει; Πες κι εσύ τίποτα ρε» και γυρνάει προς το Σάκη.
«Βεβαίως. Έτσι είναι» επιβεβαιώνει αυτός δολοφονώντας εν ψυχρώ ένα νέο κύμα γέλιου.
«Γιατί ρε; Πολύ θέλει να του στρίψει του ανθρώπου; Τόσο καιρό, με όλες αυτές τις παπαριές που διαβάζει, έπηξε το κεφάλι του κι αποφάσισε να πειραματιστεί με νέα πράγματα για να ξεδώσει» προσπαθεί να λύσει το μυστήριο ο απεγνωσμένος αδερφός. «Κι όχι τίποτα άλλο. Σε λίγο φεύγει και για φαντάρος. Η μάνα μου θα κοιμάται ήσυχη ότι τα σύνορα είναι ασφαλή, ο πατέρας μου θα καμαρώνει κι ο αδερφός μου θα είναι η χαρά του στρατοπέδου. Να μη μιλήσω για τη μέλλουσα γυναίκα.»

«Αυτό είναι ρε χαζέ» πετάγεται με στόμφο ο Πέτρος.
«Ποιο;» ρωτάει με αγωνία ο Σάκης κι ένα νέο γελάκι εγκατέλειψε το μάταιο τούτο κόσμο.
Ο Γιώργος καμία αντίδραση. Περιμένει να ακούσει. Ο Ηρακλής Πετρουώ κοιτάει έναν έναν το κοινό του και δίνει τη λύση του μυστηρίου. «Τον έχει πάρει δώρο στη γκόμενά του για να της κρατάει συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα όταν αυτός θα υπηρετεί τη μαμά πατρίδα.»
«Αποκλείεται» αποκλείει την εκδοχή ο Γιώργος κι ο ένοχος ήδη βρίσκεται για τρέλες στις Σεϋχέλλες.
«Γιατί αποκλείεται;» ρωτάει απογοητευμένος ο δαιμόνιος ντετέκτιβ Πίκος Πετρίκος.
«Ο δονητής δεν ήταν απλά μεγάλος. Ήταν τεράστιος. Θα πρέπει να είναι μαλάκας για να κάνει δώρο στη γκόμενά του ένα τόσο μεγάλο δονητή. Η σύγκριση θα ήταν αναπόφευκτη και δεν θα τον κολάκευε καθόλου.»
Ένα νέο γέλιο δεν πρόλαβε ποτέ να δει το φως της ημέρας. Ο Σάκης κάτι πάει να πει αλλά τον προλαβαίνει ο Πέτρος. «Κάτσε ρε μαλάκα. Επειδή εσύ βγήκες μικροτσούτσουνος, σημαίνει ότι είναι κι ο αδερφός σου; Μπορεί το παλικάρι να είναι χαρισματικό.»
«Δε παίζει σου λέω» αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ο απογοητευμένος αδερφός.
«Κι εσύ πως το ξέρεις;» κατάφερε να ρωτήσει ο Σάκης τη στιγμή ακριβώς που ξεκοίλιαζε ένα νέο κύμα γέλιου.
«Αν την είχε τόσο μεγάλη, όλα αυτά τα χρόνια, θα περνάγαμε από δίπλα του και θα μας γαμούσε καταλάθος.»

Ο Σάκης δεν άντεξε άλλο. Είχε βαρεθεί τις δολοφονίες και ξεσπάει. Αρχίζει να γελάει σα βλάκας. Ο Πέτρος τον σκουντάει. «Καλά ρε μαλάκα. Εδώ ο άλλος πεθαίνει κι εσύ γελάς;»
Ο Σάκης κάτι πάει να πει αλλά πλέον δεν το ελέγχει. Το γέλιο παίρνει την εκδίκησή του για την άδικη γενοκτονία του. Ο πονεμένος Γιώργος τσαντίζεται. «Αν δε σταματήσεις να γελάς, μα την αλήθεια, θα πάω να πάρω έναν ακόμη μεγαλύτερο δονητή και θα είναι όλος δικός σου» απειλεί.
«Δεν υπάρχει» απαντά ο Σάκης ανακτώντας προσωρινά τον έλεγχο.
«Τι δεν υπάρχει;» ρωτάει με απορία ο Πέτρος.
«Μεγαλύτερος δονητής»
«Κι εσύ που το ξέρεις;» ζητάει εξηγήσεις ο αδερφός του αδερφού.
«Γιατί το έψαξα και βρήκα τον μεγαλύτερο για το αδερφάκι σου» δίνει τα πρώτα στοιχεία για την εξιχνίαση ο Σάκης.
«Και γιατί ρε παπάρα πήρες δονητή στον αδερφό μου;»
«Γιατί σε λίγο καιρό θα μπει φαντάρος και θα πρέπει να είναι συνηθισμένος» λύνει το μυστήριο ο Σάκης. Και για να μην υπάρχει ενδεχόμενο έφεσης συνεχίζει. «Είχε και καρτούλα μέσα αλλά φαίνεται δε πρόλαβες να τη διαβάσεις.»

Ο Γιώργος δε λέει τίποτα. Ανάβει τσιγάρο και χαλαρώνει. Η γη επέστρεψε κάτω από τα πόδια του. Ο Πέτρος χαμογελάει. Αναδρομικά. Αποφασίζει να συνταξιοδοτηθεί. Δεν του πάει το ντεντεκτιβιλίκι. Ο Σάκης σηκώνεται και βγαίνει στη βεράντα. Συνεχίζει το πότισμα των φυτών που του είχε διακόψει το τηλεφώνημα του Γιώργου. Γι’ αυτό είχε πάει εκεί. Είχε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους από το καλοκαίρι που τα φρόντιζε.
«Είσαι μαλάκας» ακούει το Γιώργο να φωνάζει από το σαλόνι.
«Εκ γενετής» ακούει τον Πέτρο να συμφωνεί από το σαλόνι.
«Το ξέρω» καθησυχάζει και τα δύο φιλαράκια του από τη βεράντα.

Λίγο ομοφοβικοί. Μια μπαταρία ανισόρροποι. Μια δόνηση μαλάκες. Αλλά ωραία τυπάκια!

20 σχόλια:

Spy είπε...

ΔΕΝ είναι κολακεία αυτό:
Όποτε κάνετε ανάρτηση με τους παιχταράδες σας, τη διαβάζω πάντα τελευταία, ώστε να κοιμηθώ χαμογελώντας...
:)
:)
:)

(η εκατόμβη των "γελακίων" ήτο όλα τα λεφτά βεβαίως)

One Happy Dot είπε...

Τα τρια τυπάκια στην tv και γρήγορα!!!! Όταν γίνεται casting για το ρόλο του Σάκη θα το αναλάβω προσωπικά! Καλημέρες ενουσιώδεις και ενθουσιασμένες! :)

HaLiaS είπε...

:-)))
Καλή εβδομάδα, πάντα με χιούμορ και χαμόγελο!

υ.γ.: λίγο ομοφοβικοί? μα πως προέκυψε αυτό? ωραία τυπάκια...

brainwaves είπε...

Διαβάζω τις ιστορίες των τριών τυπακίων λες και παρακολουθώ series στην τηλεόραση!!!

Σχόλιο επί του σημερινού επεισοδίου: εξαιρετικό!!!

Μα να σου πω, έχεις απίστευτο συγγραφικό ταλέντο, τό 'χεις ψάξει κάτι τις παραπάνω;;;

Πού είσαι; Σπίτι σου!
Κι εγώ δε σας περίμενα τέτοια ώρα σπίτι σου...

Τέλειο!!! :-)

Έλα μωρέ, δεν είναι ομοφοβικά τα τυπάκια... Είναι που όταν συμβαίνει στην οικογένεια σου σοκάρεσαι, ενώ κατά τ' άλλα είσαι χαλαρός...! Ωραία, ωραία τυπάκια!!

tovenito είπε...

ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει ή όπως του επιτάσσει η φύση του. κι αν για τον αδερφό η υποψία και μόνο ήταν σοκαριστική, διπλά σοκαριστική θα ήταν για τον ίδιο τον κάτοχο του αντικειμένου η εσωτερική του πάλη για να φτάσει σε αυτό το σημείο, εννοώ να αποδεχτεί τον εαυτό του.
αλλά ευτυχώς όλα καλά :-)

πάντα θα παρακολουθώ έστω και σιωπηλά

SDRyche είπε...

@spy
Χαίρομαι ιδιαίτερα.
Εμένα πάλι θα μου επιτρέψετε να κολακευτώ. ;)

@one happy dot
Μόνο στο casting του Σάκη; Κρίμα για τους άλλους. Κι αυτά ωραία τυπάκια είναι. Εγώ θα σας αναθέσω και τους τρεις πάντως!

@halias
Δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος. Έτσι, χάρην της ιστορίας.
Καλή εβδομάδα και σε σένα και θα τα λέμε.

SDRyche είπε...

@brainwaves
Γιατρέ μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Κι εμένα αυτή ήταν η αγαπημένη μου ατάκα όταν την έγραφα την ιστορία. ;)
Κάπως έτσι μου φαίνεται ότι είναι τα πράγματα και μένα.

@tovene592
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Και δε θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα.
Τιμή μου το γεγονός ότι θα παρακολουθείς (έστω κι από μακρυά θα έλεγα). Ίσως μέχρι να τα ξαναπούμε από κοντά και στο δικό σου χώρο.
Να είσαι καλά.

ΥΓ: Το κομμάτι που έχεις βάλει στο blog σου είναι απλά απίστευτο. Το ακούω συνεχώς και συνέχεια..

Leviathan είπε...

kalo!!ma tosi agonia pia... :)...alla sto telos ola kala!! kalispera!!

Very_B είπε...

Εσύ τι μέγεθος δονητη θα χάριζες στην κοπέλα σου???
Γιατί, πολύ ενημερωμένο σε βλέπω πάνω σε αυτό το θέμα...και με ενδιαφέρουν πάντα οι γνώμες των ειδικών :-)

SDRyche είπε...

@leviathan
Ήταν η αγωνία του πρώτου σοκ. :p
Κι αλλιώς να είχαν έρθει τα πράγματα, εν τέλει πάλι καλά θα ήταν!

@very_b
Λοιπόν. Στην κοπέλα μου θα έπαιρνα αυτά τα μικρά τσουτσουνάκια με τα ποδαράκια που τα κουρδίζεις και χοροπηδάνε, για δύο λόγους. Πρώτον, να έχει η κοπέλα και τη δόνησή της να γουστάρει και δεύτερον να βγαίνω ο χαρισματικός στην αναπόφευκτη σύγκριση!
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Καλώς ήλθες και θα τα λέμε.

Feli είπε...

πωωω παραλιγο να χαναμε τον αδερφο! ή ακομη προλαβαινει?
για ακομη μια φορα τελεια ιστορια!!

She είπε...

Συγγνώμη αλλά νομίζω τα τυπάκια μείνανε πίσω στα gadgets! Τόση αγωνία για ένα δονητή? ;Ρ

Sanity Loss Era είπε...

She,

εσεις δηλαδη πως θα αντιδρουσες αν εβλεπες στη ντουλαπα του δικου σου ενα δονητη αξιοσημειωτου μεγεθους???

She είπε...

Το μέγεθος του θα ήταν αντιστρόφως ανάλογο με την σοβαρότητα που θα έδειχνα. Κατά βάση θα γελούσα.

SDRyche είπε...

@feli
Άστα να πάνε. Μπα, πάει τώρα.
Merci beaucoup! (Το πέταξα και το γαλλικό μου)

@she
Οι δύο είναι πίσω. Ο τρίτος έγινε ειδικός μετά το ψάξιμο που έκανε! ;)

@sanity loss era
Εξαιρετική και καίρια ερώτηση. Σαν να την πήρες από το πληκτρολόγιό μου. Αλλά πήραμε..

@she
..ομολογουμένως καλή απάντηση! ;)

Σταλαγματιά είπε...

χα χα επέστρεψε και η δική μου γη στην μόνιμη θέση της.
Η υπόθεση ξεκίνησε θρίλερ και κατέληξε τρομερά αστεία.
Αν το καλοσκεφτείς είχε δίκιο ο άνθρωπος να πανικοβληθεί.
Ο αγαπημένος μου όμως είναι ο Σάκης :)))

SDRyche είπε...

@anastasia
Πολύ χαίρομαι. Να 'σαι καλά.
Αλλά κι εσύ το Σάκη; Θα το μάθουν οι άλλοι δύο και θα στενοχωρηθούν! Κι όχι τίποτα άλλο. Σε λίγο έρχονται τα δύσκολα..

Ανώνυμος είπε...

xa0xa0xa0
σορρυ αλλα και εγω θα γελαγα
μου φανηκε καπως υπερβολη να τ χρησιμοποιουσε ο αδερφοσ τ γιωργου

SDRyche είπε...

@fei
Παρακαλώ γελάστε ελεύθερα. Συγχωρεμένη.
Μήπως γνωρίζεστε με τον αδερφό του αδερφού και δεν το ξέρω; :p

Hfaistiwnas είπε...

Ουφ και είχα ένα φόβο μην είναι του αδερφού.. μα πόσο μεγάλος μπορεί να ήταν;;; χαχαχαχα!