30 Ιουλ 2008

Θα την κάνω..;

Κοιτάω αλλά δε βλέπω. Αφουγκράζομαι αλλά δεν ακούω. Αγγίζω αλλά δεν πιάνω. Δε γεύομαι. Δε μυρίζω. Η απώλεια είναι η αρχή του επαναπροσδιορισμού. Όχι μόνο για ό,τι έχασες. Για όλα.

Οι εμπειρίες είναι για το παρελθόν. Δε βοηθάνε σε αυτό το σημείο. Δε σου δίνουν καμία ένδειξη. Για τίποτα. Υπάρχουν μόνο για να σε προστατέψουν. Όχι για όταν είσαι εδώ. Για να μη φτάσεις εδώ. Τώρα πια έχουν χαθεί στη λήθη. Είναι κάπου εκεί κρυμμένες αλλά μπορούν να σε δούνε. Χαμογελούν και δακρύζουν για σένα. Αλλά σε αφήνουν μόνο σου. Όπως τις είχες αφήσει κι εσύ. Θα έρθει ο καιρός που θα μεγαλώσει η παρέα τους. Και τότε θα έρθουν πάλι, όλες μαζί, να σε βρουν. Έτοιμες να σε προστατέψουν. Από την αρχή. Όλα όμως έχουν και το τίμημά τους. Θέλουν αντάλλαγμα. Θέλουν ένα κομμάτι από τη ζωή σου. Θα σου δώσουν απλόχερα την προστασία τους και θα πάρουν λίγο από το μέλλον σου. Ένα καλύτερο μέλλον ή ένα χειρότερο. Δεν το ξέρεις όπως δεν το ξέρουν κι αυτές. Εσένα σε νοιάζει, αυτές όχι. Δεν το κάνουν από κακία. Έτσι έχουν μάθει. Όλα εξαρτώνται από εσένα. Θα την κάνεις την ανταλλαγή;

13 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Πολες φορες ομως οι κακες εμπειριες του παρελθοντος επηρεαζουν και το παρον και το μελλον μας, επηρεαζουν τις αποφασεις μας, βγαζουν τους φοβους μας στην επιφανεια και μας γεμιζουν ανασφαλεια. Και τοτε, δεν μας προστατευουν, απλα μας μπερδευουν, μας θολωνουν τα κριτηρια και μας απομακρυνουν απο το ενστικτο. Δυστυχως, κι εγω την εχω πατησει οσες φορες εμπιστευτηκα τη λογικη πανω απο το ενστικτο μου...

παράλληλος είπε...

"Είμαστε οι επιλογές μας" είπε κάποιος.
Και οι εμπειρίες μας είμαστε εμείς χωρίς το άλλοθι, θα έλεγα εγώ.


Καλοτάξιδο το μπλογκ!

Keep Dreaming είπε...

"Θα σου δώσουν απλόχερα την προστασία τους και θα πάρουν λίγο από το μέλλον σου".

χμμμ αν κατι θα πάρουν αυτό θα είναι στιγμές απο το παρόν σου. Δεν υπάρχει μέλλον τη δεδομένη στιγμή. Όλα παρόν είναι και οι αποφάσεις σου θα πρέπει να είναι στιγμιαίες. Αφέσου στη στιγμή και οι εμπειρίες θα γεννηθούν μπροστά στα μάτια σου. Άκουσε την καρδιά σου και θα τις δεις να λάμπουν.

Spy είπε...

Oι εμπειρίες είναι για το παρόν, ότι είναι και τα σχέδια για το μέλλον. Xρήσιμα και άχρηστα ταυτόχρονα. Mην ξεχνάς πως κάποιος γελάει όταν κάνεις σχέδια...

Kαλημέρα

SDRyche είπε...

@butterfly
Να 'ξερες πόσες φορές τα έχω σκεφτεί αυτά που λες. Αλλά ακόμη δεν έιμαι σίγουρος ότι μπερδεύουν περισσότερο την κατάσταση ή απλά σου δίνουν περισσότερα δεδομένα να σκεφτείς. Το ένστικτο το βλέπω κάτι σαν άνεμο. Και καμιά φορά θέλω να πάω κόντρα στον άνεμο κι όχι να με παρασύρει όπου αυτός θέλει.

@παράλληλος
Αναρωτιέμαι μήπως καμιά φορά χρειάζεται κι αυτό το άλλοθι. Ή μήπως είναι η περίφημη κρυψώνα πίσω από το δαχτυλο;

SDRyche είπε...

@ερασιτέχνης άνθρωπος
Αυτές οι στιγμές του παρόντος δεν είναι που επηρεάζουν και το μέλλον; Αν αφεθώ σε αυτές τις στιγμές τί γίνεται; Θα πάω όπου με βγάλουν ελπίζοντας να καταλήξω εκεί που θέλω;

spy
"Χρήσιμα και άχρηστα ταυτόχρονα". Αυτόν τον άτιμο το διαχωρισμό προσπαώ να κάνω. Θα δείξει..
Κι έλεγα τί είναι αυτά τα χαχανητά που ακούω;

brainwaves είπε...

Οι εμπειρίες μας λειτουργούν ως μαγιά για τις επόμενες επιλογές μας.

Σύμβουλος, ανάμνηση.

Κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά από τη λήψη μιας απόφασης, ενστικτωδώς ψάχνουμε να ανακαλέσουμε τις συνέπειες από κάθε παρόμοια απόφαση που είχε κάποτε ληφθεί.

Και προχωράμε. Και κάνουμε κάθε νέα απόφαση εμπειρία...

Καλώς σας βρίσκω...

SDRyche είπε...

@brainwaves
"Οι εμπειρίες μας λειτουργούν ως μαγιά για τις επόμενες επιλογές μας."
Το θέμα είναι αν με τα ίδια υλικά μπορεί να πετύχει η συνταγή την επόμενη φορά. Το ξαναρισκάρεις; Ή θα αλλάξεις κάτι κι ότι γίνει; Δεν ξέρω. Είναι και αργά!

Καλώς ήλθατε λοιπόν αγαπητέ (συν)ξενύχτη!

Elsa Maxwell είπε...

Εσείς οδηγείτε την ζωή σας, να το θυμάστε αυτό! Εχει και υφάλους η πορεία.
Είστε δυνατός εσείς, δεν σας "φοβάμαι".
Η αισιοδοξία και το χαμόγελο να σας συντροφεύουν πάντα!

brainwaves είπε...

Θα χρησιμοποιήσουμε τα ίδια υλικά αν η συνταγή την προηγούμενη φορά είχε πετύχει... Αν όχι, θα τολμήσουμε να τα αλλάξουμε και να δοκιμάσουμε πάλι... Έτσι δε γίνεται συνήθως;

Σταλαγματιά είπε...

Μόνο που δεν ξέρουμε πως το κλειδί της φυλακής του
Ο καθένας το φυλάει στην τσέπη του….

Καλώς σε βρήκα!!!

Vicky είπε...

Ο επαναπροσδιορισμός θ' αρχίσει μόνο αν χάσεις τον εαυτό σου.

Όσο για τις εμπειρίες, αυτές δεν προστατεύουν. Δημιουργούνται μόνο για να διηγούμαστε ιστορίες και να προχωράμε.. το μυαλό μας σε συζητήσεις. ;-)

SDRyche είπε...

@elsa maxwell
Κι ο καλύτερος καπετάνιος κάποια στιγμή θα τη χάσει την πορεία. Άλλα κάποια στιγμή θα την ξαναβρει. Το πλοίο δε θα βυθιστεί..

@anastasia
Κάπως έτσι είναι. Ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω. Από εκεί και πέρα είναι μέχρι να ξαναβρείς το κουράγιο να αντιμετωπίσεις τον κόσμο πάλι από την αρχή. Με τα νέα δεδομένα. Γιατί όσο είσαι μέσα, το έξω αλλάζει..

@vicky
Ακριβώς τη στιγμή της πρόσκρουσης (που λέγαμε πιο πριν) θα έχουν χαθεί όλα.
Όσο για τις εμπειρίες ακόμη δεν έχω καταλήξει για το ρόλο τους. Πάντως είναι ωραίο να διαβάζω διάφορες απόψεις.